Det bästa julklappsspelet

Det bästa julklappsspelet

Regler för Julklappsspelet – En Rolig Julaftonstradition

Att förgylla julafton med julklappsspelet är alltid en uppskattad tradition. Det är det perfekta sättet att fortsätta sprida julglädje även när ni kanske har slutat med traditionella julklappar. Alla älskar att öppna paket, och detta spel ger er chansen att göra det på ett roligt och överraskande sätt.

Välj Roliga, Knasiga och Annorlunda Julklappar

Ett av de grundläggande reglerna för julklappsspelet är att alla paket ska vara fyllda med något roligt, knasigt eller annorlunda. Det är överraskningsmomentet som gör det här spelet så speciellt. Innan spelet börjar, kom överens om en kostnadsgräns för varje julklapp. Det kan vara 50 kronor, 100 kronor eller vad som helst som passar er. Kom dock ihåg att det viktigaste är att julklapparna är roliga, inte nödvändigtvis dyra eller exklusiva.

Planera Innan Spelet

Innan julklappsspelet kan börja, måste ni sätta upp några riktlinjer. Bestäm gränser för hur mycket varje paket får kosta, både som lägst och som högst. Till exempel kan ni bestämma att varje paket måste kosta minst 30 kronor och högst 50 kronor. Ni måste också bestämma hur många paket varje person ska köpa eller ta med sig. En miniminivå är ett paket per person, men ni kan också ha fler om ni vill.

Förberedelser för Spelet

För att spela julklappsspelet behöver ni följande:

 • 2 tärningar
 • En äggklocka eller timer i mobilen (fungerar lika bra)
 • Ett lagom stort bord där alla kan nå centrum

Vem Börjar?

Innan spelet börjar måste ni bestämma vem som ska börja. Här finns några alternativ:

 • Den yngsta deltagaren får börja.
 • Alla slår båda tärningarna, och den som får högst total börjar. Om flera personer får samma total, låt dem slå igen för att avgöra.
 • Skriv ner alla deltagarnas namn på varsin lapp och dra en lapp för att bestämma vem som börjar. (Observera att ni redan har tärningarna, så detta steg är valfritt.)

Del 1 – Spelet Börjar

 • Lägg alla julklappar i en hög mitt på bordet.
 • Den som börjar tar båda tärningarna och slår dem. Om denne får två sexor får de välja ett paket. Om inte, går tärningarna vidare till nästa person till höger om den som började. Varje deltagare får bara slå tärningarna en gång per runda.
 • Fortsätt att slå tärningarna och välja paket tills alla paket är slut i högen på bordet.

Del 2 – Strategi och Stress

Här finns två varianter:

 • Ni kan välja att öppna paketen direkt så att alla vet vad som finns i dem, eller så kan ni låta dem vara inslagna för extra spänning. Personligen rekommenderar jag att hålla paketen inslagna, eftersom det ger möjlighet till en tredje omgång.

 • Ställ in äggklockan eller timern på mobilen på 3 minuter (eller den tid ni föredrar, beroende på antalet deltagare). Placera den så att alla kan höra den men inte se tiden.

 • Den som började innan får börja igen. Reglerna är desamma som tidigare: två sexor krävs för att välja ett paket från valfri deltagare. Om någon slår två ettor måste de istället ge bort ett paket till en annan deltagare. (Se till att ni är överens om reglerna innan ni börjar spelet.) Turen går vidare till personen till höger om den som började.

 • Fortsätt tills tiden tar slut och klockan ringer. Nu är det dags att öppna paketen, åtminstone för de som har fått ett eller flera paket. Det är också här spelet kan avslutas om ni vill, men varför sluta när det kan bli ännu roligare?

Del 3 – Avgörandet

Nu har de flesta deltagarna en eller flera julklappar, men någon kanske inte har fått något ännu. Alla kan se vad som finns i de olika paketen. Vem har det där paketet som du verkligen vill ha? Nu kommer den sista avgörande rundan:

 • Ställ in timern igen.
 • Den som har flest paket börjar slå med tärningarna. Återigen krävs två sexor för att ta ett paket från en annan deltagare. Regeln om att två ettor kräver att man ger bort ett paket kan naturligtvis användas igen.
 • Fortsätt runt bordet i högt tempo!
 • När timern ringer är spelet verkligen över!
 • Om någon fortfarande inte har fått ett paket kan ni vara givmilda och dela med er. Det är ju trots allt jul!

Hoppas ni har en underhållande stund med julklappsspelet och att alla går hem nöjda, även om de inte vann alla paket. Tänk på att julen handlar om att sprida glädje och gemenskap, och detta spel är ett roligt sätt att göra just det!

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.